VIATGES EN VÍDEO / Endreçant records (en construcció)
Endreçar l'ordinador.

 

 

by IBCapdevila 2014

Contacte, informació, inscripcions,...
 D'entrada
 Ens hi posem
 El tutorial en vídeo

Quan tornes d'un viatge, d'una excursió, d'una sortida -llarga o curta- les teves màquines (càmeres o smartphones) estan plenes d'imatges; les targetes i els discs durs estan plens a vessar de fotos, sons o vídeos, i el teu cap està ple de records.
Proposem posar ordre a l'ordinador: Crear una carpeta amb el nom del viatge/sortida/excursió, i 5 subcarpetes amb aquests noms: També serà molt convenient de donar nom i data a cada arxiu, sigui d'imatge fixe, de vídeo,...
La data normalment ja hi va incrustada, però la definició del contingut de la foto o del vídeo, no. Caldrà pensar en noms ben curts que siguin fàcils de recordar i de trobar amb el cercador de l'ordinador.
Classificar, descartar arxius de poca qualitat, i tornar a endreçar (sempre tornar a endreçar!) serà la feina prèvia a l'elaboració de les primeres presentacions o seqüències. Programes com Picasa (gratuït), els "exploradors" que porten els softwares de cada càmera (Canon. per exemple), o l'Adobe Bridge
(de pagament), poden ser molt útils per començar la feina. Som-hi!
Tenim una bona pila d'arxius que han quedat amagatzemats al disc dur -o bé a les diferents modalitats de targetes (SD, microSD, CompactFlash,...) de les càmeres i smartphones. És millor no esperar gaire per a passar-los a l'ordinador.
Hi ha diverses maneres de fer-ho: 1) Conectem l'aparell amb l'ordinador a través d'un cable USB. 2) Treiem la targeta de l'aparell i la introduim en el lector de targetes de l'ordinador.
3) En alguns aparells i ordinadors es poden transferir directament les imatges per "bluetooth". I els posem en les carpetes corresponents (viatge 001 > fotos, vídeos, sons, músiques,...).
Obtindrem immenses llistes d'arxius semblants aquest:
MVI_0578.MOV, MVI_0579.MOV, MVI_0580.MOV,... que en aquest cas són petits vídeos enregistrats amb una càmera Canon Iksus 210.
O com aquests: IMG_0899.JPEG, IMG_0900.JPEG, IMG_0901.JPEG,... que són arxius de fotos fetes amb la mateixa càmera Canon Iksus 210.
Cada cámera té el seu propi sistema d'indexació (DSC06837.JPG, P5040144.JPG, Ara és molt important que tots i cada un dels arxius tinguin nom i data.
Això es pot aconseguir amb una certa rapidesa i facilitat amb programes com Adobe Bridge i la funció conversió per lots ("batch conversion).
(vídeo provisional)